Timpul.md

Actualitate 6 Septembrie 2019 | 15:07

Dorin Chirtoacă: Aberațiile Maiei Sandu și filtrul Stației de Epurare

Doamna Sandu, nefunctionalitatea este in alta parte, in biroul Dvs. si in cladirea Guvernului:

1. De doua saptamani in municipiul Chisinau si in raionul Anenii Noi, avem o situatie exceptionala de mediu, o catastrofa ecologica.

2. Fiind vorba despre unitati administrativ- terioriale, o problema la nivel de jumatate din regiunea Centru a RM, competenta este a Comisiei pentru Situatii Exceptionale a RM (cunoasteti despre asta, cel putin prin prisma cazului de la Otaci);

3. Sunteti presedintele Comisiei pentru Situatii Exceptionale. Aveti obligatia legala sa interveniti in regim de putere publica, sa interveniti de urgenta, pentru a nu mai fi deversate substante toxice in raurile Bac si respectiv Nistru, pentru restabilirea functionarii statiei, care nu poate epura nimic la ora actuala, intrucat microorganismele sunt distruse.

4. Aveti obligatia legala sa sanctionati depozitarea la soare a namolului pe teritoriul statiei, ceea ce inseamna incalcarea procesulu tehnologic. Namolul expus la soare este una din sursele misorului, o sursa masica de infectii, alaturi de apa “imputita” si neepurata din statie. A pune namolul in saci, inseamna sa rezolvi o problema pana la capat? Eu l-am pus in saci in 2009, ca sa nu puta. Voi l-ati scos la soare in 2019. Pe langa aceasta am adus finantare de 63 milioane de Euro reabilitarea completa a statiei si aducerea ei la standarde europene. Pe cine incercati sa dati vina?!

5. Dupa cum vedeti, nu doar la agentii economici este problema, asa cum incercati sa va spalati pe maini. Nu ne duceti cu zaharelul cu “statul nefuntional” si cu granturi pentru preepurare. Acestea sunt ..aberatii. Agentii ecomici cu astfel de activitate nu-si puteau porni intreprinderile daca ni aveau statii de preepurare din start. Nu ar fi primit autorizatie de mediu!!! Ceea de spuneti este incompetenta. Deja in ce masura ei le folosesc, aici e treaba Inspectoratelor si Agentiilor din subordinea Dvs., care trebuie sa-i verifice permanent.

De data aceasta problema este chiar la statie si consta in nefunctionarea ei. De aceea lasati “vanatorile de vrajitoare” cu agentii economici.

Sau ce vreti sa ne spuneti pana la urma, ca RM este nefunctionala la capitolul strangerii namolului si nedepozitarii lui namolului camp, ca sa nu miroase urat?

Chiar avem interese mafiotice si in rahat?!

Mai reflectati in biroul de prim-ministru, dar cu geamurile deschise, sa simtiti “aroma nefunctionalitatii” si indepliniti-va atributiile de serviciu.

Intelegeti ca daca o tineti tot asa, atunci nu o treceti filtrul, filtrul Statiei de Epurare.

Dorin Chirtoacă

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus