Timpul.md

Actualitate 15 Septembrie 2016 | 14:35

După Taiwan, taifunul Meranti a lovit China, lăsând în urmă geamuri sparte și pene de curent la Xiamen (FOTO)

După ce a străbătut Taiwanul, taifunul Meranti a lovit joi partea de sud-est a Chinei cu rafale de vânt care au atins 170 de km/h și ploi torențiale, provocând pene de curent și spărgând numeroase geamuri în orașul Xiamen, transmite AFP, care citează presa chineză.

Această furtună clasificată drept "supertaifun" a atins China continentală în noaptea de miercuri spre joi, într-un district al portului Xiamen și apoi s-a deplasat spre nord, conform Xinhua. Posturile de televiziune chineze au prezentat imagini cu străzi inundate, arbori rupți, geamuri sparte și semne de circulație smulse de rafalele violente de vânt.

Deocamdată nu există informații cu privire la eventuale victime ale taifunului.


Taifunul Meranti este cea mai puternică furtună care a lovit provincia Fujian în ultimii cel puțin 67 de ani, conform Xinhua, care face trimitere la arhivele meteorologice locale ce conțin consemnări începând cu anul 1949.

Circulația feroviară a fost, de asemenea, grav afectată în regiune, unde 19 curse TGV au fost suspendate. Autoritățile din Nanchang, în provincia vecină Jiangxi, au anunțat miercuri anularea a 144 de trenuri din cauza taifunului.

Autoritățile chineze au lansat miercuri un apel la populația din regiunile aflate în calea furtunii să rămână în case. De asemenea, toate vasele au rămas în porturi din cauza valurilor foarte mari.

În drumul său, taifunul Meranti a lovit puternic și zona de sud-est a Taiwanului, lăsând fără curent 180.000 de locuințe. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus