Timpul.md

Actualitate 10 Octombrie 2017 | 13:11

Economia Transnistriei înflorește, dar populația așteaptă ajutor din Rusia. Ce spune președintele așa-zisului Guvern separatist?

Conform datelor furnizate de așa-zisul președinte al Guvernului Transnistriei, Alexander Martynov,, în opt luni din 2017, creșterea producției industriale a fost de 6,4%. Dacă luăm în considerare acest indicator fără a ține cont de generarea de energie electrică, acesta a ajuns la 30,2%.

Creșterea sectorială: metalurgia feroasă - de 2,1 ori, industria ușoară - 11%. chimică - 20%, electrotehnică - 48%, mașini și prelucrarea metalelor - 57%, producția de materiale de construcții - 14%. În același timp, sa observat o creștere atât în ​​prețuri curente, cât și în prețuri comparabile.

Creștere în perioada de raportare și exporturi. În general, creșterea a fost de 8%, fără a ține seama de energia electrică exportată - 36%.

"Este demn de remarcat faptul că exporturile către Federația Rusă au crescut de 1,5 ori, i. E. creșterea a fost de 51%. Ponderea totală a exporturilor către Rusia a crescut de la 8% la 12% ", a declarat Alexander Martynov.

Dinamica pozitivă se înregistrează la indicatori precum cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul (+ 18%), produsele alimentare (+ 20%) și produsele nealimentare (+ 17%).

Inflația în ultimele 9 luni a fost de 8,6%. Veniturile bugetului consolidat au crescut cu 56 milioane de ruble în DMR, din care 15 milioane sunt venituri din impozite.

„În general, economia Transnistriei demonstrează o creștere puternică, care este însoțită de reaprovizionarea părții de venituri a bugetului și de reducerea deficitului bugetar. Dacă tendințele continuă și pentru aceasta există condiții prealabile, situația economică se va stabiliza ", a declarat Alexander Martynov. 

Cu toate acestea, în Transnistria urmează să ajungă ajutoare de milioane de dolari din Federația Rusă pentru adaosurile la pensiile oamenilor din regiunea separatistă.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus