Timpul.md

Politică 18 August 2017 | 08:38

Șef al agenției de securitate din Ucraina: FSB pregătește atacuri teroriste

Serviciile speciale ale Federației Ruse și-au intensificat activitatea, consideră Vasilii Grițak, șeful agenției de securitate din Ucraina, scrie 10TV.MD .

Serviciul de securitate al Ucrainei a fost informat despre o posibilă pregătire a ofițerilor FSB.

Statul General Major ia în considerare măsuri pentru o eventuală incursiune a Federației Ruse în timpul exercițiilor militare pe care le desfășoară în Belarus, anunță Grițak.

„Deținem informație operativă despre o eventuală escaladare a activităților teroriste din partea serviciilor speciale rusești pe teritoriul Ucrainei. Federația Rusă continuă să trimită diferite grupuri diversioniste pentru a comite atacuri teroriste”, a afirmat acesta.

Câteva zile în urmă, ministrul Apărării din Ucraina, Stepan Poltorak, a declarat că exercițiile militare rusești din Belarus, sub denumirea „Zapad-2017”, pot însemna o amenințare la adresa securității Ucrainei și Uniunii Europene.

„Ucraina și alte țări au viziuni comune ce țin de perspectivele exercițiilor militare desfășurate de Federația Rusă. Exercițiile militare din Belarus sunt un exemplu elocvent. Acestea pot fi folosite pentru a desfășura atacuri nu doar împotriva Ucrainei, ci și împotriva oricărei țări din Europa”, a subliniat acesta. 

10TV.MD.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus