Timpul.md

UE / Nato 23 Februarie 2013 | 11:07

Șeful Serviciului Român de Informatii, George Maior despre elitele din Moldova

Într-un interviu acordat in exclusivitate ziarului „România liberă”, directorul Serviciului Român de Informatii, George Maior, se refera si la criza politica din Republica Moldova.

Pe fondul afirmatiei ca intre serviciile de informatii ale celor doua tari exista o buna colaborare, Maior exprima speranta ca elitele din Moldova vor reusi sa mentina tara pe directia integrarii europene.

In privinta României, Directorul SRI admite ca disputele izbucnite intre parlamentari ai Uniunii Social Liberale, aflata la guvernare, au aparut dupa ce domnia sa a prezentat in Comisia parlamentara de control al Serviciului un raport care avertiza asupra unor riscuri privind securitatea energetica a României si coruptia la nivel strategic.

„Poate că mulţi sunt supăraţi pe noi fiindcă în ultimii ani Serviciul a îngrădit foarte mult marja aceasta de operare la <nivel strategic>, indiferent de coloratura guvernelor, de apartenenţa politică a personajelor. Nu ne iubesc prea mult politicienii, dar bine că ne iubeşte populaţia, care are încredere în SRI în proporţie de peste 50 la sută”, a spus George Maior in interviul acordat României libere.
 
via europalibera.org

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus