CSI / Rusia

Erdogan nu bate palma cu Putin: Negocierile pentru Turkish Stream, suspendate

Cele două părţi nu au reuşit să cadă de acord asupra discountului pe care compania din Rusia ar trebui să îl acorde Turciei în cazul demarării proiectului comun, anunţă ziarul Hurriyet Daily News.

Ministrul Energiei din Turcia, Taner Yildiz, a recunoscut că ţară să a obţinut promisiunea unui discount de 10,25% din preţul celor 30 de miliarde de metri cubi de gaz livraţi anual de Gazprom pe piaţă din Turcia.

În schimb, lipsa unui acord interguvernamental scris pe această tema i-a făcut pe turci să devină circumspecţi în privinţa ofertei Moscovei.

Oficialii de la Ankara s-au simţit lezaţi şi de insistenţă cu care partenerii ruşi au solicitat aprobarea dintr-o singură semnătură a celor patru tronsoane de transport ale gazoductului care urmă să străbată Turcia până la graniţa cu UE.

Conducerea Gazprom nu a comentat până acum decizia guvernului turc. În schimb, ministrul Energiei din Rusia, Alexander Novak a declarat zilele trecute că există un risc major de întârziere în realizarea proiectului dacă nu se ajunge la încheierea unui acord între cele două părţi.

Oficialul rus speră că în două săptămâni problema negocierilor pe tema Turkish Stream să fie un punct depăşit în cadrul proiectului gazoductului ruso-turc.

sursa: business24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *