Ultima oră

Eugen Carpov: Banca Naţională este vinovată de situaţia din sistemul bancar

Declaraţia a fost făcută de către deputatul neafiliat Eugen Carpov, fostul vicepremier în Guvernul Leancă, membru al Grupului de iniţiativă pentru crearea Partidului Popular European din Moldova, în cadrul emisiunii „Ochiul public” de la postul de televiziune „Noroc TV”, transmite IPN.

Potrivit lui Carpov, anume BNM este instituţia cea mai responsabilă pentru cele întâmplate. „A fost acea şedinţă a Parlamentului şi s-a discutat raportul comisiei abilitate cu elucidarea sustragerilor de la cele trei bănci. A fost luată decizia de a o demite pe viceguvernatorul BNM, Ema Tăbârţă, dar s-a mai decis şi de a-l demite pe Artur Gherman, care de fapt nu are nimic cu sistemul bancar. BNM este unica instituţia care trebuie să monitorizeze sistemul bancar”, a spus Carpov.

Întrebat despre semnarea de către Iurie Leancă a unei hotărâri secrete ce ţine de creditul pe care BNM l-a oferit BEM, Carpov a spus că această hotărâre a fost votată de către fiecare ministru în parte pentru a evita prăbuşirea sistemului bancar. „Personal, nu am participat la vot, deoarece eram degrevat din funcţie fiind implicat în campania electorală. Acest credit Guvernul l-a luat la solicitarea BNM. Cabinetul de miniştri a votat pentru a salva situaţia, pentru a ajuta BEM să se ţină pe linia de plutire”, a declarat Carpov.

În cadrul aceleaşi emisiuni Carpov a comunicat că în următoarele zile Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă” va anunţa candidatul pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău. „Miercuri veţi afla numele lui. Pot să spun doar că este o persoană foarte bine pregătită, arată bine şi este sportiv”, a spus Carpov.
 
Sursa: ipn

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *