Timpul.md

Sport 14 Iunie 2021 | 06:20

EURO 2020 | Olanda-Ucraina 3-2. Meci de poveste la Amsterdam! Ucrainenii au revenit de la 0-2. ”Bijuteria” lui Yarmolenko

Olanda și Ucraina au oferit poate cel mai frumos meci de până acum de la EURO 2020. Pe ”Amsterdam Arena”, batavii s-au impus cu mari emoții, 3-2, în timp ce ucrainenii se consolează cu ”bijuteria” lui Yarmolenko, ce va candida sigur la golul turneului.

Olandezii, marii favoriți ai acestei grupe, au avut mari emoții la debutul în acest turneu final. Gazdele și-au făcut singuri viața grea pentru că au ratat cu nonșalanță multe ocazii, mai ales în prima repriză.

EURO 2020 | Olanda-Ucraina 3-2. Patru minute magice pentru ucraineniMeciul de pe ”Amsterdam Arena” a început practic din minutul 46. Olandezii, susținuți frenetic din tribune, au deschis scorul în minutul 52 prin Wijnaldum, care a profitat de o respingere în față a portarului ucrainenilor și a reluat din prima pe jos, în forță, de la marginea careului de 16 metri.

Peste doar șase minute, Weghorst a marcat și al doilea gol, după o fază controversată, validată de VAR, și toată lumea se gândea când va veni și golul trei. Iar acesta a vebit, dar nu pentru gazde.

Inexistenți în atac până atunci, ucrainenii au început să ”pâlpâie” după ”bijuteria” de gol a lui Yarmolenko (75), care a trimis de la marginea careului, direct la vinclu. Olandezii au părut că nu sunt afectați de acest gol și au continuat să-și vadă de treaba lor, numai că Yaremchuk a adus liniștea în tribune cu golul din minutul 79.

Practic, Ucraina a inceput meciul în ultimul sfert de oră al întâlnirii și chiar a sperat la o minune. Nu a fost așa, deoarece Dumfries a marcat golul victoriei, cu o lovitură de cap, a la Premier League.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus