Timpul.md

Actualitate 25 Mai 2021 | 06:47

Europarlamentarii recomandă: „Autorităţile de la Chişinău ar trebui să deschidă mai multe secţii de vot în străinătate”

 „Vaccinurile din România nu ajungeau aşa repede la Chişinău, dacă preşedintele Maia Sandu nu era în legătură permanentă cu preşedintele României, cu primul ministru, cu autorităţile şi nu ar fi beneficiat de încrederea lor”, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureşan la conferinţa de presă suţinută la Chişinău, transmite  tvrmoldova.md .

„Vaccinul a ajuns atât de repede la Chişinău pentru că a existat dialog la cel mai înalt nivel. Este o diferenţă ca de la cer la pământ între această perioadă şi cea cu 6 luni în urmă, când Republica Moldova era condusă de un preşedinte subordonat Federaţiei Ruse, care nu reuşea să obţină beneficii concrete pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a spus europarlamentarul român.

UPDATE: Preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru Relaţiile cu Republica Moldova, Siegfried Mureşan, susţine că UE vrea să ajute mai mult Republica Moldova, doar că autorităţile de la Chişinău trebuie să dea dovadă că vor să reformeze statul. Printre condiţiile principale de a beneficia de ajutor, este organizarea de alegeri libere şi corecte precum şi respectarea dreptului la vot a tuturor cetăţenilor Republicii Moldova inclusiv a celor din diaspora.

Autorităţile de la Chişinău ar trebui să deschidă mai multe secţii de vot în străinătate 

Europarlamentarii susţin că autorităţile de la Chişinău ar trebui să deschidă mai multe secţii de vot în străinătate pentru a nu se repeta situaţia de la alegerile prezidenţiale atunci când oamenii au fost nevoiţi să stea ore în şir la coadă pentru a vota, iar unii nu au mai ajuns la urna de vot.

Conferinţă de presă susţinută de preşedintele delegaţiei Parlamentului European la Adunarea parlamentară Euronest, Andrius Kubilius, vicepreşedintele delegaţiei Parlamentului European la Adunarea parlamentară Euronest, Andrzej Halicki, şi preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE - Moldova, Siegfried Mureşan.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus