Cultură

EUROVISION 2017: Ucraina INTERZICE reprezentantei Rusiei să participe la Eurovision 2017

Artistei Julia Samoilova i-a fost interzisă intrarea în Ucraina timp de trei ani, din cauza unei ”vizite” ilegale în ţară, în 2015, la un an de la anexarea Crimeei de către Rusia.

Samoilova, în vârstă de 27 de ani, a confirmat faptul că a susţinut câteva concerte în Crimeea, în 2015. Ucraina va găzdui concursul muzica în luna mai, la Kiev.

Reprezentanţii Uniunii Europene de Radio şi Televiziune/ EBU au declarat că sunt ”profund dezamăgiţi” de veste.

"Trebuie să respectăm legile locale ale ţării gazdă, chiar dacă suntem dezamăgiţi de această decizie”, au spus aceştia.

Cei de la EBU au mai dezvăluit că ”vor continua un dialog cu autorităţile din Ucraina, cu scopul de a se asigura că toţi artiştii vor putea participa la concurs” în Kiev.

Julia Samoilova trebuia să interpreteze piesa Flame Is Burning.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *