Timpul.md

Actualitate 7 Noiembrie 2020 | 19:28

Ex-deputatul PL, „diplomatul” Vladimir Cernat a încercat să treacă vama cu portbagajul plin de țigări

 

Moldoveanul care a încercat să treacă ilegal mai multe pachete de țigări în Ungaria este ex-deputatul PL, Vladimir Cernat. Acesta ar fi trebuit să returneze pașaportul diplomatic pe care l-a deținut odată cu încheierea mandatului de deputat însă nu a făcut-o.Amintim că presa din Ucraina a scris ieri că un moldovean cu pașaport diplomatic a încercat să treacă ilegal în Ucraina mai multe pachete de țigări. Acesta a fost deconspirat de polițiștii de frontieră ucraineni, tot aceștia au găsit și pașaportul diplomatic. În același timp Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău susține că persoana reținută nu face parte din serviciul diplomatic.

În același timp MAEIE susține că întreprinde, sistematic, măsuri în vederea restituirii pașapoartelor diplomatice de către persoanele ce au pierdut dreptul să le dețină.

Cernat a mai fost anterior subiectul unor scandaluri, unul ține de benzinăriile duty-free care au devenit lege în R. Moldova în urma unui concurs de circumstanţe dubioase.

Amendamentul propus de Vladimir Cernat care a facilitat modificarea legislaţiei a fost votat în lipsa unei expertize anticorupţie, în lipsa dezbaterilor în plenul Parlamentului şi în lipsa unui aviz pozitiv al Guvernului. Ca tabloul să fie complet, legea a fost promulgată de preşedintele Igor Dodon fără ca acesta să-i cunoască esenţa. La două săptămâni după ce şi-a pus semnătura peste legalizarea business-ului cu produse petroliere în regim duty-free, Igor Dodon le spunea jurnaliştilor că acesta „e un subiect foarte suspect pentru că ar da posibilitate de contrabandă”.

Vladimir Cernat a juns în Parlament pe listele Partidului Liberal, ulterior acesta a părăsit fracțiunea și a devenit deputat indepedent.

https://deschide.md 

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus