Actualitate

EXCLUSIV Anatolie Tripăduş a fost arestat. Vezi VIDEO din sala de şedinţă

La şedinţa de azi s-a prezentat un nou avocat al inculpaţilor din dosarul Tripăduş, Anatol Lupaşcu. Celălalt apărător, Procopie Zaharia, va apăra doar interesele lui A. Tripăduş.

După cum a solicitat luni procurorul Dorin Compan, şedinţa de azi a avut loc cu uşile închise. El susţine că a prezentat mai multe probe cu caracter secret, care i-ar justifica demersul. „În şedinţa anterioară, apărătorii lui Tripăduş au prezentat certificate precum că învinuitul este bolnav şi se află la tratament în Istanbul, Turcia. Am verificat informaţia la Serviciul Grăniceri şi s-a constatat că, de fapt, el a ieşit din ţară cu paşaportul românesc şi că a plecat, ca atare, la odihnă, împreună cu soţia sa, în Antalya”, ne-a spus Compan după şedinţă. La rândul său, avocatul Lupaşcu ne-a declarat că „Tripăduş nu a avut nicio interdicţie de părăsire a ţării, prin urmare era liber să plece unde doreşte. Mai mult decât atât, au fost prezentate acte care denotă faptul că dânsul a fost la tratament şi era în drept să aleagă unde să se trateze, în Turcia, Burkina Faso sau altă ţară”.
„Nu avea interdicţie de părăsire a ţării, dar era fixată şedinţa de judecată şi trebuia să se prezinte sau să anunţe instanţa despre imposibilitatea prezentării sale. S-au prezentat doar anumite certificate care nu ne demonstrau nimic absolut – este sau nu bolnav. Este şi o stimă faţă de cei implicaţi în proces – cineva pleacă şi se odihneşte în străinătate, dar cineva vine şi stă în şedinţe”, a replicat procurorul Dorin Compan.

Decizia judecătorilor de a-l aresta pe Tripăduş a fost pronunţată după aproape o oră de deliberări. Atât inculpatul, cât şi cei prezenţi în sală au reacţionat liniştit, iar poliţiştii care i-au pus cătuşele bălţeanului l-au asigurat că „totul o să fie normal, fiţi calm”. Întrebat de noi, cum comentează decizia instanţei, Tripăduş ne-a răspuns: „Comentăm că TIMPUL îi…”. Avocaţii lui au declarat că vor face recurs la Curtea de Apel.

Următoarea şedinţă a fost programată pentru 25 iulie 2011, atunci când va fi audiat şi unul din principalii martori în dosarele Tripăduş, cetăţeanul turc, Zekeriya Kaya. Amintim că TIMPUL a publicat în luna iulie anul trecut o investigaţie, în care Kaya afirma că a fost forţat de Tripăduş să se folosească de un paşaport fals şi să se prezinte cu alt nume, dar deoarece se împotrivea, ar fi fost bătut într-o saună din Bălţi.
Vom reveni… 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *