Actualitate

Excursie in Transnistria pentru europeni

„Vreti sa va intoarceti putin inapoi si sa va pomeniti in URSS? Vizitati Transnistria si nu veti regreta”. Cu acest mesaj agentia turistica, MoldovaTUR, ii indeamna pe europeni sa viziteze zona separatista din stanga Nistrului. Pretul unei calatorii este in jur de 500-600 de lei pentru doua persoane, acesta, insa, se negociaza individual si depinde de tipul transportului si serviciile suplimentare oferite de agentie.

„Pe parcursul a cinci ani, de cand exista oferta turistica, Transnistria a fost vizitata de cele mai multe ori de americani, nemti si olandezi”, a declarat Natalia Lopuhova, sefa departamentului turism a agentiei MoldovaTUR. Timp de patru ore, cat dureaza excursia, turistii viziteaza doua orase: Tighina (Bender) si Tiraspolul. Atractia principala o constituie statuia lui Lenin amplasata in fata Sovietului Suprem din centrul Tiraspolului, dar si diverse simboluri sovietice, cum ar fi: secera si ciocanul, stema Republicii Sovietice Socialiste Moldovenesti (RSSM), denumirile strazilor, etc.

In mod obligatoriu, toti turistii viziteaza Oficiul Postal din Tiraspol, de unde cumpara plicuri si timbre cu simbolurile autoproclamatei Republici Transnistrene si pastreaza ca amintire rublele, cu imaginea maresalului Suvorov de pe ele. Excursia prin Transnistria poate continua cu o vizita la cea mai veche intreprindere vinicola din Moldova-fabrica KVINT, care a fost fondata in anul 1897 si a devenit cunoscuta datorita cogniacurilor sale de marca ce au o vechime de la 5 la 40 de ani.

„Dupa ce viziteaza Transnistria, turistii isi schimba parerile despre acest teritoriu. Citind in mass-media straina despre regiunea din stanga Nistrului, ei surprind cu uimire ca atmosfera din aceasta zona este pasnica”, a mai spus Natalia.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *