Timpul.md

Actualitate 13 Noiembrie 2017 | 11:12

Exerciții antiteroriste. Rusia a trimis 40 de avioane și elicoptere în Tadjikistan

Rusia participă cu 40 de avioane și elicoptere de luptă la exercițiile antiteroriste din Tadjikistan, fostă republică sovietică din Asia Centrală situată la granița cu Afganistanul, aplicații ce se desfășoară în cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) a Comunității Statelor Independente (CSI).

„Aproximativ 40 de avioane și elicoptere din Districtul militar Centru au fost transferate pe trei aeroporturi militare din Tadjikistan pentru a participa la exerciții comune împotriva terorismului, în care sunt implicate forțele colective de reacție rapidă ale OTSC ", a indicat acesta, scrie Agerpres.ro.

Potrivit oficialului militar rus, șase bombardiere Su-24M au plecat de pe aerodromul Șagol din Uralii de Sud și un număr similar de avioane de atac Su-25SM — de la baza aeriană rusă Kant, din Kârgâzstan. Elicoptere Mi-8AMTȘ "Terminator" și Mi-24 au fost trimise la Dușanbe de la baza aeriană Tolmaciovo din Novosibirsk.

Avioanele și elicopterele implicate în aceste aplicații vor acorda sprijin aerian trupelor la sol, în momentul desfășurării acestora pe teren, vor efectua atacuri asupra pozițiilor unor grupări teroriste imaginare, vor asigura transportul de echipamente și alte materiale, precum și desantarea forțelor aeropurtate.

În total, peste 5.000 de militari sunt implicați în aceste exerciții antiteroriste din Tadjikistan, a precizat colonelul Iaroslav Roșciupkin.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus