Timpul.md

CSI / Rusia 26 Ianuarie 2017 | 10:59

Experții au descoperit în bugetul Gazprom o gaură de 15 miliarde dolari

Scăderea bruscă a preţurilor la gaze în Europa şi megaproiectele politice a unor noi conducte în UE şi China au creat o gaură imensă în bugetul „Gazprom”. Planul financiar al companiei pentru următorii 3 ani prevede că nivelul cheltuielilor va depăşi cu mult pe cel al veniturilor, scrie Rosbalt, care citează o analiză realizată de Sberbank CIB.  

După cum susţin analiştii băncii, Alex Fak şi Valeri Nesterov, chiar dacă preţurile petrolului se menţin la nivelul actual, gaură din bugetul „Gazprom” va fi de cel puţin 15 de miliarde de dolari, potrivit Finanz.

Pentru a acoperi deficitul, „Gazprom” va trebui să contracteze credite externe uriaşe şi să vândă active.Astfel, proiectul bugetului „Gazprom” pentru 2017-2019 prevede contractarea de credite în valoare de 27 de miliarde $ şi atragerea a peste 6 miliarde $ din vânzarea de active.

Banii sunt necesari pentru megaproiectele: „Power of Siberia”, „Turkish Stream” şi „Nord Stream-2”, care vor costă compania circa 20 de miliarde de euro (21,3 miliarde de dolari). 

sursa: paginaderusia.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus