Timpul.md

Actualitate 2 Februarie 2018 | 10:48

Experții constată o intensificare alarmantă a exercițiilor militare în stânga Nistrului

Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova condamnă exercițiile militare ale trupelor ruse dislocate în regiunea transnistreană. Într-un declarație de presă făcută publică miercuri, 31 ianuarie, diplomația de la Chișinău a calificat aceste acțiuni drept provocatoare. Experții constată o intensificare a exercițiilor militare cu participarea trupelor ruse din stânga Nistrului, transmite radiochisinau.md

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău îşi reiterează nedumerirea şi indignarea faţă de comportamentul provocator al trupelor ruse dislocate ilegal în regiunea transnistreană care, în pofida protestelor exprimate în repetate rânduri de către autorităţile moldoveneşti, continuă să desfăşoare activităţi militare cu obiective dubioase.

Îngrijorarea Chișinăului în acest sens este sporită şi de faptul că în exerciţiile desfăşurate de către Grupul Operativ de Trupe Ruse sunt antrenate şi structurile de forţă ale regimului secesionist de la Tiraspol.

Potrivit diplomației de la Chișinău, aceste exerciții militare reprezintă „o ameninţare directă şi brutală la adresa suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova”.

Exercițiile militare desfășurate de trupele ruse dislocate în regiunea transnistreană au avut, între altele, drept obiective „contracararea terorismului” şi instruirea militarilor, potrivit unor comunicate de presă publicate pe site-ul oficial al Ministerului rus al Apărării.

Deși declarația Ministerului de Externe al Republicii Moldova este una dură, autoritățile de la Chișinău nu pot împiedica desfășurarea acestor exerciții militare în regiunea transnistreană, consideră analistul politic Vlad Țurcanu, fost consilier prezidențial. Totodată, el consideră că această declarație ar putea fi legată și de vizita din aceste zile a ministrului de externe moldovean în Statele Unite ale Americii. 

citiți continuarea pe radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus