Externe

EXPLOZIE de bucurie la Miami după moartea lui Fidel Castro.

 La aflarea veştii că liderul istoric cubanez s-a stins din viaţă, oamenii s-au adunat în faţa restaurantului Versailles pentru a celebra.

Potrivit Miami Herald, poliţia a închis traficul în zonă din cauza mulţimii venite să îşi exprime entuziasmul. Cântând imnul naţional cuban „La Bayamesa”, dansând şi bâtând în tigăi, cubanezii din Mica Havana s-au strâns cu mic, cu mare, rămânând în tradă chiar şi după începerea ploii.
”Cuba este liberă!”, ”Bătrânul a murit” sau ”Fidel! Tiranul!”, se striga cu entuziasm.

”Sper că aceşti oameni nu vor fi criticaţi pentru că sărbătoresc moartea lui Castro, acest om a fost un dictator”, a declarat edilul din Miami.

Mii de persoane s-au refugiat în SUA, fugind de sărăcie şi persecuţia instalată sub regimul lui Fidel Castro. Aceşti oameni l-au acuzat pe Castro în repetate rânduri de încălcarea drepturilor omului. Jurnaliştii prezenţi la faţa locului, au transmis că o parte din cei ce se află pe străzile din Havana poartă pălării pe care sunt scrise sloganuri de susţinere a lui Donald Trump.

Mulţi dintre imigranţii din Florida au plecat din Cuba în timp ce erau minori, în timpul unor programe masive de imigrare, declanşate de o scădere de amploare a activităţii în economia cubană. Fidel Castro a declarat atunci: ”Toţi cei care vor să părăsească Cuba sunt liberi să o facă”.

Cele două state şi-au reluat relaţiile diplomatice în ultimii ani, preşedintele Barack Obama vizitând oficial Cuba în anul 2015. Cu toate acestea reacţia imigranţilor din Miami demonstrează că animozitatea încă există.

Sursă: mediafax.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *