Actualitate

EXPLOZIE la bordul singurului vas românesc de salvare în condiţii extreme. Arde în Portul Constanţa

Explozia s-a produs la bordul remorcherului Hercules în timpul intervenţiei de stingere a incendiului, dar niciunul dintre militarii care intervin pentru lichidare nu a fost rănit.

Cei ce se aflau în interiorul vasului au fost scoşi la timp de către colegii lor. Pompierii luptă în continuare pentru stingerea focului de pe remorcherul Hercules, la mai bine de două ore de la izbucnirea incendiului, alimentând autospeciale de intervenţie direct din mare.

Intervenţia pompierilor este dificilă din cauza substanţelor inflamabile aflate în interiorul vasului, a buteliilor, a motorinei folosite ca şi combustibil şi a diverselor uleiuri folosite la motoare.

Ultimele informaţii arată că incendiul ar fi pornit de la sala motoare, în timp ce muncitorii făceau lucrări de sudură şi s-ar fi aprins reziduuri.

Conform reprezentanţilor ISU Dobrogea, pompierii lucrează în binom, asiguraţi cu cordiţe şi echipaţi cu măşti şi tuburi de oxigen şi încearcă în continuare să identifice focarul unde se manifestă incendiul.

„Accesul este extrem de dificil din cauza încăperilor foarte strâmte, inundate cu fum”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriţă.

Incendiul a izbucnit, joi, în camera motoare a remorcherului Hercules, singurul vas românesc de salvare şi de căutare pe mare în condiţii extreme, aflat în Portul Constanţa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *