Timpul.md

Actualitate 24 August 2017 | 08:44

Facebook începe lupta cu TERORISMUL // Cum își va proteja utilizatorii

 Facebook a anunțat recent că va implementa o schimbare importantă pentru utilizatorii din întreaga lume! .

Anunțul a fost făcut de reprezentanții rețelei de socializare, în contextul unor noi atacuri teroriste comise în Europa, informează AFP.

Facebook a decis luni să facă mai vizibilă și mai accesibilă, în orice moment, funcția sa intitulată "Safety Check", care permite utilizatorilor să își anunțe rudele și prietenii apropiați că se află în siguranță după producerea unor evenimente dramatice.

Rețeaua de socializare își activează funcția "Safety Check" după ce primește alerte de la agenții mondiale cu rol de semnalare a unor crize și după publicarea pe site-ul său a unui volum important de mesaje referitoare la producerea unor incidente. Utilizatorii aflați în zona acelor evenimente sunt invitați să semnaleze pe Facebook faptul că se află "în siguranță".

Aplicaţia care îţi spune cine te-a şters de pe Facebook! Află acum ce prieteni virtuali te-au eliminat din lista lor

De acum înainte, funcția este accesibilă pentru utilizatori prin intermediul unui tab specific afișat în meniul principal al funcțiilor favorite, a explicat compania americană pe pagina sa intitulată Disaster Response on Facebook, arată Agerpres.Ce o să fie nou?

Prin intermediul unui click, utilizatorul poate să vadă "unde a fost activată recent funcția Safety Check, să găsească acolo informații și, dacă este cazul, să își ofere ajutorul", au explicat reprezentanții Facebook.

Utilizatorii pot să afișeze faptul că se află în siguranță și să verifice dacă prietenii lor de pe Facebook se află la rândul lor în siguranță.Când se instalează schimbarea?

Noul tab va fi implementat progresiv începând de luni, a precizat Facebook.

Ce este „Safety Check”

Lansată în 2014, funcția "Safety Check" era inițial prevăzută pentru catastrofe naturale, înainte de a fi extinsă și în cazul atentatelor, după atacurile teroriste comise la Paris în 2015.

În martie 2016, rețeaua de socializare a fost nevoită să prezinte scuze publice din cauza unei defecțiuni a funcției "Safety Check": utilizatorii din lumea întreagă, aflați în anumite cazuri la mii de kilometri față de eveniment, au primit o notificare după un atac terorist ucigaș comis în Pakistan.

Sursa: antenta1.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus