Actualitate

Faceti rezerve de apa!

„Union Fenosa” ar putea deconecta din nou intreprinderea „Apa-Canal Chisinau” de la energia electrica, in cazul in care aceasta nu-si va achita datoriile in valoare de 12 mln. lei timp de 10 zile, potrivit unui preaviz de deconectare sosit pe adresa „Apa-Canal Chisinau” din partea furnizorului de energie electrica.

Directorul „Apa-Canal”, Constantin Becciev, a spus luni, in cadrul sedintei operative de la primarie, ca va depune toate eforturile pentru a achita aceasta datorie, chiar daca la intreprindere situatia financiara este destul de dificila – nu se platesc salarii si nu se cumpara carburanti.
 

„Vineri am transferat 900 mii lei catre „Union Fenosa”, astfel am diminuat datoria la peste 11 mln. lei. Speram ca vom reusi sa rambursam suma integral", a spus Becciev.Primarul capitalei, Dorin Chirtoaca, a mentionat ca, in aceste conditii, este necesara convocarea de urgenta a Consiliului municipal Chisinau, precizand ca deja de trei ori consecutiv acesta nu poate fi convocat din lipsa de cvorum.
 

Anterior, directorul „Apa-Canal Chisinau” a atentionat ca tariful la apa in Chisinau nu este ajustat la situatia reala, motiv pentru care intreprinderea nu dispune de fonduri circulante ca sa poata achita facturile in termenul stabilit de ANRE – 10 zile.
Potrivit lui, in Chisinau tariful pentru apa si canalizare este cel mai mic din R. Moldova. Becciev sustine ca majorarea tarifului la apa ar debloca situatia financiara din cadrul intreprinderii.

Dupa INFOTAG

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *