Opinii și Editoriale

Fara Moldova Subterana

In sfarsit, un grup de ziaristi cunoscuti, fosti colaboratori la „Moldova Suverana”, au dat glas, alaturandu-se celor care, in anii de guvernare comunista, aratau ca aceasta publicatie se transformase intr-un cuib de lachei ce „ne urasc neamul, pangaresc demnitatea nationala, seamana discordie intre oameni, defaimeaza intelectualii, utilizeaza un limbaj brutal si agresiv”.

Totodata, ieri, Victor Bodiu, ministrul de Stat, a propus guvernului sa intrerupa procesul de lichidare a ziarelor „Moldova Suverana” si „Nezavisimaia Moldova”, intuind, probabil, interesul concernului NIT de a pune mana pe ele.
Putini stiu cate ilegalitati au fost comise cu scopul de a instraina patrimoniul acestor redactii. Dar toata lumea de buna-credinta stie cum micii lachei de propaganda ai lui Voronin, Tkaciuk sau Stepaniuc scoteau cu ciutura zoi si otrava din ceea ce multi au numit „Moldova Subterana”, pe care le turnau in capul aparatorilor limbii, demnitatii si istoriei noastre. Unii autori ai acestei publicatii s-au comportat ca niste killeri ideologici. Redactorul Ion Berlinschi si colegul sau de haita, Mihai Contiu, au comis crime morale fata de societatea in care traiesc. Mai ales ultimul, spion de calibrul mustatilor sale, si-a fluturat lenjeria intima pe paginile ziarului cum a vrut. Dumnezeu cu dansii… Important acum e sa sustinem ziaristii care isi cer dreptul la „Moldova Suverana”. O asemenea sustinere era necesara pe timpul guvernarii comuniste, dar, vorba veche: mai bine mai tarziu, decat deloc…
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *