Opinii și Editoriale

Fara protocol

Marti seara, la receptia oferita de Ambasada Romaniei cu prilejul Zilei Nationale, a fost toata conducerea de varf a RM. La plecare, un amic trecut prin scoli diplomatice imi explica pe indelete ca, totusi, prezenta oficialilor nostri a fost una exagerata – protocolul spune ca e suficient sa vina unul… S-ar putea ca protocolul diplomatic sa aiba dreptate – caci, probabil, protocolul inimii si al bunului-simt nu conteaza – dar cand imi amintesc „incordarea” ce domnea pe la asemenea sindrofii inca acum o jumatate de an, ma apuca jena.

Membrii conducerii comuniste mergeau la receptii in functie de „gradul de prietenie” cu tara. Astfel, la rusi, se putea intampla ca discursul de salut din partea RM sa fie rostit de un vicepremier sau de ministrul de Externe. Pe cand la romani, bunaoara, in general nu se stia daca vine sa vorbeasca cineva. Anul trecut relatiile erau atat de degradate incat, se pare, a fost primul 1 Decembrie cand, la receptia oferita de Ambasada Romaniei, RM a fost reprezentata la nivel de viceministru. Ce spune aici protocolul, nu stiu.

Apropo, ieri-seara speram sa ma intalnesc cu un manager din presa la receptie, ca sa discut ceva. Mi-a zis insa ca nu vine pentru ca, de ani buni, nu mai figureaza pe lista de invitati ai ambasadei. Sunt convinsa ca e o greseala – nu o fi el cel mai mare roman din tara asta, dar cu siguranta nu e antiroman.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *