Timpul.md

Ultima oră 12 Septembrie 2018 | 10:28

Federația Rusă, pe primul loc după numărul de sinucideri în rândul copiilor

Rusia se situează pe primul loc după numărul de sinucideri în rândul copiilor şi al adolescenţilor în Europa, înregistrând o creştere de 37% de cazuri în ultimii ani, potrivit Serviciului federal pentru protecţia consumatorului „Rospotrebnadzor”, citat de EFE, scrie AGERPRES.

„Federaţia Rusă ocupă în prezent primul loc în Europa la numărul sinuciderilor printre copii şi adolescenţi. În ultimii ani, numărul sinuciderilor şi tentativelor de suicid au crescut cu 37%”, relevă „Rospotrebnadzor”, indicând faptul că aproape 800 mii de cazuri de sinucideri s-au înregistrat numai în perioada 1990-2010. În legătură cu acest bilanţ şocant, autorităţile ruse mai consemnează că aceste cifre sunt de trei ori mai mari decât media la nivel mondial.

Numai în 2009 şi-au pus capăt zilelor 1379 de băieţi şi 369 de fete între 15 şi 19 ani, se arată într-un comunicat al autorităţilor ruse, în care se atrage atenţia că la fiecare sinucidere se înregistrează 200 de tentative de suicid în rândul tinerilor între 15 şi 35 de ani.

În acest sens, autorităţile ruse încearcă să limiteze informaţiile care fac propagandă unor astfel de cazuri pe internet. Ca urmare, au fost închise 350 de site-uri care furnizau informaţii despre sinucideri, alte 250 de site-uri urmând să fie eliminate din reţea.
 
ARHIVA TIMPUL

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus