Timpul.md

Ultima oră 10 August 2017 | 17:33

Ferma de porci a fiului lui Dragnea, din Teleorman, percheziționată. Directorul Liviu Dragne a fost reținut

Ferma de porci a fiului lui Dragnea, din comuna Salcia, județul Teleorman, este percheziționată de procurorii Parchetului instanței supreme, care joi au descins la zeci de firme din mai multe județe suspectate de evaziune fiscală. Directorul Fermei Salcia, Ilie Liviu Dragne, a fost ridicat de anchetatori și este audiat, au declarat pentru Libertatea surse judiciare.

UPDATE: Directorul Fermei de porci Salcia, Liviu Dragne, a fost reținut de procurori după ce a fost audiat mai multe ore și a fost pus sub acuzare pentru complicitate la continuarea unei infracțiuni de evaziune fiscală.

Avocata Maria Vasii, care a fost prezentă la audierea directorului Fermei Salcia, a declarat că Liviu Dragne a fost reținut până vineri, în dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, cu un prejudiciu sub 200.000 de euro.

”Nu discutăm de fapte deosebit de grave. (…) Măsura luată până mâine o înțelegem ca o măsură de prevenție a procurorului, având în vedere că până mâine mai sunt foarte multe persoane de audiat și exista această necesitate de a nu se influența declarațiile. Avem încredere că de mâine măsura preventivă nu se va prelungi, va fi o altă măsură preventivă, dar fără privare de libertate”, a spus Maria Vasii.

Avocata a precizat că procurori nu au făcut percheziții la locuința lui Liviu Dragne pentru că anchetatorii nu au suspiciuni că deține anumite bunuri care să privească ancheta.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție fac cercetări într-un dosar de evaziune fiscală și de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.

Anchetatorii fac percheziții în 80 de locații – sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora – din județele Dâmbovița, Argeș, Brașov, Sibiu, Mureș, Vrancea, Călărași și Teleorman.

„Din probatoriul administrat până în prezent, în ceea ce privește infracțiunea de evaziune fiscală, a rezultat că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit informațiilor din presă, fiul lui Liviu Dragnea, Valentin Ştefan, este proprietarul fermei de porci de la Salcia, pe care ar fi achiziţionat-o printr-un intermediar, de la compania Tel Drum.

În luna martie, Traian Băsescu și Liviu Dragnea au avut un schimb de replici în Parlament, pe marginea fermei de porci de la Tel Drum. Liderul PMP a spus că, decât să se facă o comisie de anchetă pentru bugetul Guvernului Cioloş, mai bine o comisie de anchetă pentru ferma de porci de la Tel Drum. Dragnea i-a replicat că nu intră în această mocirlă.

Sursa: libertatea.ro 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus