Timpul.md

Actualitate 14 Ianuarie 2013 | 13:14

Fermierii până la 30 de ani vor primi subvenții mai mari

Vești bune pentru tinerii fermieri! 

Din 2013, aceștia vor primi subvenții din partea statului cu zece la sută mai mari comparativ cu alți fermieri, dacă au vârsta până la 30 de ani, a menționat vicedirectorul Agenției de Intervenție şi Plăți în Agricultură, Nicolae Ciubuc.

Astfel, potrivit lui Nicolae Ciubuc, tinerii fermieri vor obține un credit preferențial în valoare maximă de 300 de mii de lei pe o perioadă de cinci ani, cu o parte de grant nerambursabil de 40 la sută din suma contractată.

Mai exact, mărimea sprijinului financiar acordat pentru livezile de măr va fi de la 15 la 30 de mii de lei per hectar, în funcție de suprafața plantațiilor. „Un producător agricol poate beneficia o singură dată de sprijinul oferit pentru una şi aceeaşi suprafață. Suprafața minimă este de 0,5 ha, iar cea maximă de 30 de ha pentru acelaşi producător agricol pentru livezile de măr”, a mai specificat Nicolae Ciubuc.

Totodată, pentru plantarea unei livezi de vişin, cireş, cais sau prun, ajutorul financiar din partea statului va fi de la 10 la 20 de mii de lei per hectar, iar pentru înființarea plantațiilor de nuc altoit, migdal şi alun – de 15 mii de lei per hectar.

În anul 2012, pentru plantarea livezilor de măr au fost oferite subvenții în valoare de 35 de milioane de lei, iar pentru irigare prin picurare s-au oferit în total subvenții de 4,5 milioane de lei.

Timpul.md (V.P.)
Sursa foto: recolta.eu 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus