Timpul.md

Actualitate 30 Decembrie 2013 | 15:53

Filat criticat de clerici: "Și-a lăsat nevasta şi s-a căsătorit cu fosta amantă chiar în Post"

În cadrul unei întrevederi la Palatul Mitropolitan, Înalt Prea Sfinţitul Vladimir a discutat cu fostul premier al Republicii Moldova Vlad Filat „despre locul şi rolul Bisericii Ortodoxe în societatea autohtonă“, anunţă Mitropolia Moldovei.  

Mitropolitul Vladimir l-a felicitat pe Vlad Filat cu ocazia primirii Ordinului Republicii. De asemenea, Mitropolia anunţă că în luna septembrie Vlad Filat a primit din partea Întâistătătorului una dintre cele mai emblematice distincţii ale Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove – Ordinul Recunoştinţei.

„Această decoraţie a fost acordată având în vedere numeroasele binefaceri pe care le-a făcut domnul Filat pentru Biserica Ortodoxă din Moldova, printre care ajutorul consistent îndreptat spre împodobirea Catedralei Mitropolitane, reconstrucţia Mănăstirii Curchi şi ale multor altor comunităţi religioase din întreg cuprinsul ţării, aportul adus la buna organizare a vizitei Preafericitului Patriarh Kiril în ţara noastră, susţinerea acordată Eparhiilor din cuprinsul Mitorpoliei Moldovei, cum ar fi cele de Edineţ şi Briceni, de Cahul şi Comrat şi de Ungheni şi Nisporeni, ajutorul pentru sinistraţii din satul Cotul Morii şi alte localităţi afectate de inundaţiile din vara anului 2010, precum şi alte fapte cu caracter filantropic şi spiritual“, se arată într-un comunicat al Mitropoliei Moldovei.

Unii clerici critică această decizie. „Cred că nu trebuia. Beneficii pentru Biserică - zero! Critici - foarte multe, atât în legătură cu faptul că Filat a promovat numeroase legi dubioase, cât şi cu faptul că Filat şi-a lăsat nevasta şi s-a căsătorit cu fosta amantă, făcând asta chiar în Postul Naşterii Domnului (fără cununie). N-am ştiut că pentru asta se dau cele mai înalte distincţii bisericeşti şi de stat...“, scrie pe Facebook ieromonahul Petru Pruteanu.

adevarul.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus