Actualitate

Filat pleaca in SUA

Maine, 19 ianuarie, o delegatie condusa de prim-ministrul R. Moldova pleaca intr-o vizita de lucru in SUA. Cu cateva clipe in urma cabinetul de ministri a aprobat componenta delegatiei care se va afla pana la 23 ianuarie la Washington, New York si Carolina de Nord.

Din componenta acesteia mai fac parte: vicepremierii Iurie Leanca, ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, si Valeriu Lazar, ministrul Economiei, Valeriu Cosarciuc, ministrul Agriculturii, Stela Mocanu, consiliera prim-ministrului, Lilia Gurez, sefa serviciul presa al executivului, si Valentina Badrajan, conducatorul Echipei de Elaborare a Programului Compact.

In cadrul vizitei va fi semnat Acordul Compact cu Corporatia “Provocarile Mileniului” prin care Republicii Moldova ii va fi acordat un grant in valoare de 262 mln. dolari. Anterior Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al SUA la Chisinau, Asif J. Chaudhry, a declarat ca cele 262 mln. dolari vor fi alocate pe parcursul a cinci ani si vor fi destinate realizarii unor programe de constructie a drumurilor si de revigorare a agriculturii. Astfel, 132 mln. USD vor fi investite in infrastructura drumurilor si 102 mln. – in agricultura. Restul de 28 de mln. vor fi alocate pentru administrarea programului. Premierul Vlad Filat a precizat ca din contul acestor resurse vor fi construite 11 sisteme de irigare, pe o suprafata de peste 15 mii ha de teren agricol si reparate 93 km de drum pe traseul Sarateni-Soroca.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *