Timpul.md

Economie 2 Februarie 2017 | 13:51

Firmele din Iași vor să bată palma cu cele din Rep. Moldova

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a participat miercuri la deschiderea Expoziţiei „Fabricat în Moldova” de la Chișinău. Evenimentul, care se desfăşoară la Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldoexpo”, găzduieşte şi o secţiune „Fabricat în Iaşi”, organizată ca urmare a parteneriatului stabilit la finalul anului 2016 între Primăria Municipiului Iaşi şi Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, Camera Bilaterală de Comerţ şi Industrie Republica Moldova – România şi Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova.

Edilul de Iași, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, Paul Butnariu, precum şi reprezentanţii companiilor ieşene prezente la eveniment vor participa şi la Forumul Bilateral Moldova – România, în cadrul căruia vor fi dezbătute aspecte ale dezvoltării relaţiilor comerciale dintre cele două părţi.

„Participarea unora dintre cele mai mari companii ieşene la cel mai important eveniment expoziţional din Republica Moldova reprezintă un semnal clar al interesului manifestat de producătorii ieşeni pentru extinderea colaborării cu oamenii de afaceri de cealaltă parte a Prutului. Relaţiile economice dintre Republica Moldova şi România au o dinamică ascendentă, România fiind unul dintre principalii parteneri economici ai Republicii Moldova. Această realitate impune crearea unui cadru de comunicare şi dezvoltare a relaţiilor dintre operatorii economici de pe ambele maluri ale Prutului. Mulţumim pe această cale Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi pentru implicarea în organizarea deplasării agenţilor economici ieşeni la Chişinău, parteneriatul dintre municipalitatea ieşeană şi instituţiile reprezentative ale mediului de afaceri materializându-se astfel într-un nou proiect concret”, a declarat primarul Mihai Chirica, citat de Ziarul Evenimentul

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus