Timpul.md

Ultima oră 20 August 2017 | 08:19

FLASH / Franța: Gara din Nîmes a fost evacuată sâmbătă seara

Gara centrală din Nîmes, oraș în sudul Franței, a fost evacuată de urgență și blocată de forțele de ordine sâmbătă seara, într-o "operațiune de verificare" după ce o persoană a alertat cu privire la o situație "suspectă" în incinta gării, informează EFE și AFP.

Pe contul său de Twitter, prefectura locală a menționat "absența unui schimb de focuri în gara Nîmes", făcând în schimb referire la "o operațiune de verificare după transmiterea unei informări care a ridicat suspiciuni".

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne francez a confirmat pentru EFE "că nu s-a întâmplat nimic". La rândul său, un purtător de cuvânt al poliției municipale din Nîmes a declarat pentru agenția de presă spaniolă că gara a fost evacuată, dar a insistat "că nu a avut loc niciun schimb de focuri" și că "această informație este falsă", însă nu a dat și alte explicații cu privire la motivele evacuării gării.

În cursul serii, presa spaniolă a transmis că a avut loc un schimb de focuri, iar persoanele care doreau să călătorească pe calea ferată au luat cu asalt rețelele sociale, temându-se că ar putea fi vorba despre un nou atentat.

Această evacuare are loc în condițiile în care Nîmes a găzduit sâmbătă prima etapă a La Vuelta, turul ciclist al Spaniei. Un dispozitiv de securitate de proporții a fost desfășurat în oraș pentru acest eveniment, după atentatele teroriste care au avut loc joi în mai multe orașe din provincia spaniolă Catalonia.

De altfel, organizatorii La Vuelta au fost cei care au anunțat presa spaniolă care relatează despre acest eveniment sportiv că a avut loc "un incident armat" în gară. Aceiași organizatori le-au cerut ziariștilor să nu părăsească sala de presă, situată la circa 400 de metri de gară, pentru că ar fi existat o persoană înarmată.

Cotidianul francez Midi Libre a publicat în ediția sa digitală că "unul sau mai mulți indivizi ar putea fi înarmați" în interiorul gării și că forțele de ordine "fac verificări, motiv pentru care gara a fost închisă". Un martor citat de publicația franceză "alertase poliția după ce văzuse unul sau mai mulți indivizi înarmați", însă în cele din urmă s-a dovedit că a fost vorba de o alarmă falsă. Totuși, prefectura a cerut populației să evite zona gării până la finalizarea verificărilor.

Agerpres.ro 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus