Timpul.md

Economie 22 Mai 2020 | 02:34

FMI acordă Ucrainei o finanțare de CINCI MILIARDE de dolari

 

FMI a anunțat că a ajuns la un acord cu Ucraina pentru un credit de 5 miliarde de dolari, pe 18 luni, pentru a ajuta țara să depășească șocul economic cauzat de epidemia de coronavirus, relatează Reuters.

Acordul, care trebuie aprobat de consiliul executiv al FMI, urmărește să sprijine balanța de plăți și bugetul și „va permite Ucrainei să revină la creștere și să își reia eforturile de reformă la sfârșitul crizei”, a declarat șeful misiunii FMI în Ucraina, Ivanna Vladkova Hollar, potrivit Mediafax.

Ucraina are, până în acest moment, 19.706 cazuri confirmate de coronavirus și 579 decese.
6.227 de pacienți s-au recuperat.

La nivel global sunt confirmate 5,08 milioane cazuri și 332.000 decese.
1,94 milioane pacienți s-au recuperat.

Primul caz de Covid-19, confirmat la începutul lunii martie
La începutul lunii martie, Ucraina a confirmat primul caz de coronavirus. Ministrul ucrainean al Sănătăţii, Ihor Kuzin, a anunţat că este vorba despre un bărbat care a fost spitalizat în Cernăuţi, după ce a venit din Italia şi a trecut prin România.

Era vorba despre primul caz confirmat în Ucraina.

Potrivit ministrului ucrainean al Sănătăţii, Ihor Kuzin, este vorba despre un bărbat care a fost spitalizat sâmbătă în Cernăuţi, după ce a venit din Italia şi a trecut prin România.

Autorităţile de la Kiev spun că bărbatul infectat a revenit împreună cu soţia din Italia.

„Pe 26 februarie, bărbatul s-a întors în ţară după ce a trecut printr-un aeroport românesc. Temperatura lui a fost măsurată pe aeroportul românesc, bărbatul avea temperatura normală. După aceea, s-a întors în regiunea Cernăuţi prin punctul de intrare la frontiera de stat în Ucraina”, a declarat adjunctul ministrului ucrainean al Sănătăţii, Viktor Lyashko.

În Cernăuţi, bărbatului i s-a luat din nou temperatura, a completat un chestionar şi a fost sfătuit să intre în autoizolare, deoarece călătorise în ţări în care au fost raportate cazuri de coronavirus.

„Familia care a călătorit s-a autoizolat şi, la 2 zile de la autoizolare, bărbatul a avut simptome care indicau că poate apărea o infecţie cu coronavirus”, a explicat Viktor Lyashko.

Bărbatul este internat în prezent la un spital de boli infecţioase.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că epidemia de coronavirus pare că se răspândeşte mai rapid în afara Chinei decât în interiorul ei.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus