Actualitate

FMI prognozează că economia Republicii Moldova va scădea cu 1%

”Deteriorarea balanţelor bancare şi corporative în legătură cu recenta depreciere a valutelor naţionale în toată regiunea poate genera riscuri pentru stabilitatea financiară”, se constată în raport.

Fondul şi-a revizuit în scădere estimările privind deficitul balanţei de plăţi în Moldova, la 4,5 la sută, faţă de previziunile din octombrie, de respectiv 7,3 la sută. FMI anticipează o rată a inflaţiei de 7,5 la sută la sfârşit de an, mai mare decât prognoza din octombrie anul trecut, 5,7 la sută, dar cu mult sub media prognozată pe ţările CSI pentru acest an, de 16,8 la sută.

În ceea ce priveşte regiunea CSI, din care face parte şi Republica Moldova, FMI anticipează o recesiune de 2,6 la sută în 2015 şi o revenire pe o creştere uşoară de 0,3 la sută în anul 2016.

Ministerul Economiei prognozează o scădere a economiei în anul 2015 cu 1 la sută, după o creştere cu 4,6 la sută în anul precedent.

Experţii prognozează o scădere cu 0,2 la sută a Produsului Intern Brut în cazul unor evoluţii optimiste, în timp ce previziunile pesimiste arată o reducere de 1,8 la sută.

Sursa: tv7.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *