CSI / Rusia

Fondul Monetar Internaţional şi-a redus estimările de creştere pentru Rusia

Economia rusă ar urma să crească cu 0,2% în acest an şi cu 1% anul viitor, a declarat miercuri şeful misiunii FMI în Rusia, Antonio Spilimbergo. Precedentele estimări de creştere ale FMI pentru Rusia prevedeau un avans de 1,3% pentru 2014 şi o creştere de 2,3% pentru 2015.

‘Dacă definim recesiunea drept două trimestre consecutive de creştere negativă, atunci Rusia traversează în prezent o perioadă de recesiune’, a declarat Antonio Spilimbergo. ‘Am decis să ne rectificăm previziunile pentru a ţine cont de nivelul semnificativ al incertitudinilor legate de tensiunile geopolitice şi sancţiunile occidentale’, a explicat Spilimbergo.

Anexarea Crimeei de către Rusia a determinat SUA şi Uniunea Europeană să impună sancţiuni companiilor şi unor oficiali ruşi, ceea ce a făcut ca economia Rusiei să se contracte în primele trei luni ale acestui an. De asemenea, ieşirile de capital din Rusia au crescut până la 506, miliarde de dolari în primele trei luni, comparativ cu 63 miliarde de dolari pe întreaga perioadă a anului trecut.

sursa: economica.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *