Auto

Ford B-Max “de Craiova”, cel mai bine vândut monovolum compact la nivel european

Rezultatul vine în condiţiile în care în toamna anului trecut constructorul american a redus producşia zilnică a modelului de la 550 la 250 de unităţi, prin eliminarea unui schimb de producţie, pentru ca în prezent producţia să se apropie din nou de 400 de maşini pe zi.

Modelul de familie a atins o cotă de vânzări de 15.8% pe segmentul monovolumelor compacte în Europa în primele şase luni ale anului, cu 38.000 de vehicule vândute în cele 19 pieţe europene tradiţionale ale Ford. Producţia B-Max a început la uzina Ford din Craiova la mijlocul anului 2012, fiind lansat în toate pieţele europene în luna noiembrie a aceluiaşi.

B-Max a depăşit la capitolul vânzări modelele Citroen C3 Picasso, Fiat 500L, Honda Jazz şi Opel/Vauxhall Meriva în primul semestru al anului 2013. Creşterea vânzărilor a făcut ca B-Max să se claseze pe primul loc în segmentul său pe pieţele importante din Germania şi Marea Britanie în al doilea trimestru. S-a clasat pe primul loc la vânzări şi în Belgia/Luxemburg, Olanda şi Norvegia în primul semestru.

În România în primele şapte luni ale acestui an B-Max a fost al doilea cel mai bine vândut monovolum, fiind depăşit doar de Dacia Lodgy, cu un volum de aproape 250 de maşini faţă de 340 în cazul monovolumului Dacia produs în Maroc. Pe de altă parte, Lodgy având o versiune cu şapte locuri face parte din segmentul superior al monovolumelor, în timp ce B-Max face parte din cel inferior, fiind realizat pe aceeaşi platformă tehnică cu Fiesta. 

Sursa: zf.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *