Moldova

FORMIDABIL/Ion Luchianov a fost inclus în selecţionata Europei

Încă nu s-au epuizat emoţiile generate de participarea la Campionatul European din Spania, şi Ion Luchianov, cel care s-a aflat la doar jumătate de secundă de o medalie de bronz, este selectat pentru a participa la un nou for de prestigiu.

"Fiecare om are vise pe care, mai devreme sau mai târziu, tinde să le realizeze. Ceea ce mi-am dorit de foarte mult timp a devenit realitate. Voi participa la Cupa Mondială, un obiectiv important pentru orice atlet care se respectă", a remarcat, în exclusivitate pentru TIMPUL, Ion Luchianov.

Potrivit alergătorului, acest for include participarea exclusiv a unor selecţionate unite, reprezentând cele cinci continente de pe globul pământesc. "Selecţionata Europei, pe care o voi reprezenta, a fost formată în conformitate cu rezultatele Europenelor de la Barcelona. Potrivit regulamentului, în componenţa selecţionatei sunt incluşi doar premianţii curselor, cu condiţia că sunt din state diferite. Deoarece doi dintre medaliaţii probei de alergări pe distanţa de 3000 metri obstacole de la Barcelona, sunt francezi, doar unul dintre ei va participa la Cupa Mondială, eu urmând să fiu al treilea sportiv selectat pentru această probă. Am primit deja invitaţia de la antrenorii selecţionatei Europei, şi sunt extrem de bucuros că voi participa la această prestigioasă competiţie", a declarat cu mult entuziasm, Ion Luchianov.

De remarcat, că, această participare reprezintă o premieră absolută pentru sportul moldovenesc. Cupa Mondială va avea loc la 4-5 septembrie şi va fi găzduită de oraşul Split (Croaţia).

Totodată, alergătorul Ion Luchianov a specificat că un alt obiectiv al sezonului pentru el îl reprezintă o participare în prestigiosul circuit competiţional "Diamond League".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *