Actualitate

Fosta amanta a bugetului vrea sa plece in Haiti

Lenuta Burghila lanseaza un nou proiect, ce presupune plecarea ei in Haiti cu scopul de a sustine sinistratii. Ea va incanta oamenii amarati de seismul dezastruos cu spectacole gen "Caravela Culturii". Lenuta Burghila a tradus deja o doina moldoveneasca in limba franceza, care ar trebui sa-i incurajeze pe haiteni.

Favorita lui Voronin, Lenuta Burghila, cere finantare de la premierul Vlad Filat, dar si de la un sir de organizatii internationale. Deocamdata, ea nu a precizat perioada derularii proiectului.

Statul Haiti a fost lovit la mijlocul lunii ianuarie curent de un puternic seism, care a provocat moartea a peste 200 mii de localnici. Alte cateva sute de mii de haitieni au fost raniti, iar circa 350 mii de case si obiective sociale au fost distruse.

Interpreta Lenuta Burghila a devenit celebra datorita proiectului finantat de comunisti „Caravela Culturii”. In cinci ani acest proiect a tocat cel putin doua milioane de lei din bugetul statului, suma egala cu cea alocata anual intregului domeniu al culturii, in timpul guvernarii comuniste. Cifra nu include cheltuielile pe care le-au facut primariile saracite, impuse „de sus” s-o gazduiasca pe Lenuta Burghila. Nu se stie cate talente au fost descoperite printre copii din orfelinate sau cum s-a dezvoltat muzica autohtona, asa cum scria in statul ONG-ului, condus de fosta amanta a bugetului.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *