Timpul.md

Actualitate 20 Ianuarie 2017 | 15:03

Fostul ministru al Apărării, discuții cu președintele Senatului României

Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, a avut vineri o întrevedere cu președintele Senatului de la București, Călin Popescu-Tăriceanu, în cadrul căreia cei doi au discutat despre coagularea forțelor politice de dreapta în Republica Moldova.

„Astăzi am avut o discuție consistentă cu președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu. Tema întâlnirii a constituit-o necesitatea reconfigurării dreptei naționale în Republica Moldova, crearea unui partid puternic pro-european și pro-românesc care să reunească în rândurile sale energiile naționale. De asemenea, am fost încă o dată asigurat de sprijinul României pentru parcursul euro-atlantic al Republicii Moldova”, a scris Șalaru pe Facebook.

Fostul ministru al Apărării a dialogat la începutul anului și cu fostul preşedinte al României Traian Băsescu despre necesitatea construirii unei noi structuri politice în Republica Moldova.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat în decembrie decretul de demitere din funcţie a ministrului Apărării, Anatol Şalaru, despre care a spus că pledează deschis pentru unirea Republicii Moldova cu România şi cooperarea cu NATO. Lui Anatol Șalaru i-a fost retras sprijinul politic din partea Partidului Liberal, la inițiativa liderului Mihai Ghimpu. 

infoprut.ro


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus