Actualitate

FOTO // Cine sunt noii secretari generali ai Guvernului

„Concursul a fost petrecut în perioada precedentă. Nu a fost simplu. Pentru ministerul finanțelor, unde câștigătorul s-a retras, trebuie să repetăm concursul. La fel, și la Interne. Pentru celelalte ministere numim secretarii generali astăzi. E o etapă importantă din reforma guvernului. Urmează să ducem concursul pentru secretarii de stat pe domenii. Acest exercițiu duce și la depolitizarea instituțiilor. Ei nu au decât să se concentreze doar pe activitatea ministerului, pentru a implementa planul de acțiuni”, a comunicat premierul Pavel Filip.

Ministerul Economiei și Infrastructurii: Iulia Costin (Iabanji)

Costin s-a făcut cunoscută ca director al Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), fiind și director al cunoscutului program PARE 1+1, de atragere a remitențelor în economie.

Ministerul Justiției: Anatolie Munteanu

„Are o bogată experiență în domeniul procuraturii. S-a axat pe drepturile fundamentale ale omului, cunoaște foarte bine dreptul penal național și internațional. Cred că va avea un aport foarte bun la dezvoltarea Ministerului Justiției”, l-a prezentat Vladimir Cebotari.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene: Mihai Căpățînă, diplomat de carieră.

Ministerul Apărării: Radu Burduja

Burduja a fost observator militar al misiunii ONU în Liberia, iar ulterior – reprezentant al Moldovei la NATO. 

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării: Igor Șarov

„Pe parcursul ultimilor patru ani, a fost viceinistru al Culturii, constribuind la schimbarea la față a domeniului. Este vicepreședinte al Uniunii Editorilor, cu o vastă experiență managerială”, l-a prezentat ministrul Monica Babuc.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: Boris Gâlcă

„Are o experiență remarcabilă atât în sănătate, cât și fiind parte în structurile internaționale, precum Fondul ONU pentru Populație. În august 2015- februarie 2016 a fost viceministru la Ministerul Muncii”, l-a prezentat Stela Grigoraș.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Agriculturii și Mediului: Iurie Ușurelu

Ușurelu a fost demis din funcția de viceministru după ce a câștigat concursul pentru secretar general de stat. Se află în funcție după arestul lui Eduard Grama. 

agora.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *