Timpul.md

Actualitate 4 August 2017 | 08:08

FOTO. Ansamblul folcloric „Siretu” din Strășeni-Republica Moldova, în vizită la Alba Iulia

Ansamblul folcloric ,,Siretu” din Strășeni, Republica Moldova a petrecut o zi de neuitat la Alba Iulia, ca oaspeți ai Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. 

Marți, 1 august 2017 elevii din localitatea Strășeni, Republica Moldova, membri ai Ansamblului folcloric ,,Siretu” au fost pentru o zi oaspeți ai Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba. Proiectul a vizat familiarizarea elevilor de dincolo de Prut cu cultura, arta și tradițile din județul Alba. Programul pregătit de Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba a inclus vizitarea unei expoziții de artă populară și carte etnografică din donația prof.univ.dr. Ilie Moise, vizite în bibliotecă, la Muzeul Național al Unirii, în Cetatea Alba Carolina și la Arhiepiscopia ortodoxă de Alba Iulia.În a doua parte a zilei, începând cu ora 18.00 la Sala Unirii, elevii au participat la lansarea cărții cu titlul ,,În umbra iubirii”, autoare Cazan Viorica și au primit cărți cu autograf din partea autoarei. În finalul evenimentului elevii au susținut un spectacolul folcloric de înaltă ținută artistic reușind să ridice în repetate rânduri spectatori în picioare. 

Programul zilei s-a finalizat cu un schimb de materiale de promovare între instituțiile implicate în organizarea și derularea acestui proiect și oaspeții din Republica Moldova, respectiv Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba și Despărțământul ASTRA din Strășeni.Activitatea face parte din Programul 4.ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.9Lansări de carte și este dedicat evenimentelor culturale dezvoltate de bibliotecă prin derularea unor proiecte culturale care definesc biblioteca drept un centru multicultural. Proiectul 4.9 Lansări de carte este în acest caz în conexiune cu alte trei proiecte din programul de activități pe anul 2017 al Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba, respectiv proiectele 1.3 BiblioVacanța, 7.5 Parteneriate și 4.12 Expoziții tematice.

ziarulunirea.ro
Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus