Timpul.md

Actualitate 8 Iulie 2021 | 07:49

FOTO. Monumentul lui Lenin din centrul capitalei, la care se închină Dodon și Voronin, decorat cu simbolul corupției – pungile cu calendar

 

Monumentul lui Vladimir Lenin din centrul Chișinăului a îmbrăcat straie noi. În semn de răspuns la acțiunile violente ale socialiștilor, care au rupt tricolorul și au sărit astăzi la bătaie la unioniști, membrii Alianței pentru Unirea Românilor au decorat simbolul comunismului cu faimoasele pungi cu calendare, asemenea pungii luată de Dodon de la Plahotniuc.

Potrivit reprezentanților AUR, acea statuie este un simbol al rușinii și al unei perioade care a însemnat teroare și deznaționalizare pentru poporul român.„Aceste statui nu sunt monumente, ci simboluri ale unor vremuri trecute. Regimul sovietic a fost recunoscut la nivel international ca un regim criminal, chiar și Rusia consideră acest lucru. După 11 iulie toate aceste monumente trebuie să dispară, ele reprezintă tot ce s-a putut face rău moldovenilor”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

„Astăzi, după ce socialiștii bandiți, sub ochii poliției au rupt în bucăți steagul tricolor adus la AUR la sediul PSRM, l-am împodobit pe Vladimir Lenin cu pungi cu calendar (cunoscute pentru banii pe care îi lua Dodon de la Plahotniuc). Lumea civilizată demult a scos toate monumentele comunismului barbar și distrugător, doar noi mai ținem expuse spre închinare aceste vestigii ale ocupației. AUR va „rezolva” urgent și aceste nedreptăți istorice”, a declarat, la rândul său, candidatul AUR, Valeriu Munteanu.

Amintim că astăzi, membrii AUR au intenționat să organizeze o conferință de presă în fața sediului PSRM. Acțiunea însă a fost deturnată ilegal de membrii PSRM, care i-au agresat fizic și verbal pe unioniști. În pofida acestor violențe, poliția a dat dovadă de neglijență și afiliere politică și nu a intervenit atunci când violențele au escaladat. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus