Timpul.md

Actualitate 2 Septembrie 2021 | 11:32

FOTO/VIDEO. Uraganul Ida a creat inundații masive în New York. A fost declarată stare de urgență în oraș pentru prima dată în istorie

Uraganul Ida a distrus zeci de locuințe, a omorât oameni, a provocat tornade și inundații în nord-estul ţării. Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a declarat stare de urgență, miercuri seară, după ce au fost înregistrate precipitații record în urma uraganului Ida. Acesta a descris situația drept un „eveniment meteorologic istoric” și le-a cerut oamenilor să evite să iasă din case, din cauza condițiilor periculoase de pe drumuri, provocate de inundații.

Miercuri spre joi peste New York s-au abătut ploi torențiale, care au omorât şapte persoane în sudul Statelor Unite.

Pentru prima dată în istorie primarul De Blasio a fost nevoit să declare „urgenţă de inundaţii” pentru orașul New York.

Circulaţia pe aproape toate liniile de metrou din New York a fost suspendată miercuri seară, după ce rămăşiţele uraganului Ida au provocat ploi torenţiale şi au sporit riscul de alunecări de teren şi tornade, relatează CNN.


"Ciclonul post-tropical Ida aduce ploi abundente pe scară largă şi viituri ce pot prezenta un risc mortal de-a lungul şi în apropierea traiectoriei sale", a indicat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC). Potrivit prognozelor, Ida îşi continuă avansul spre nord şi se îndreaptă spre regiunea New England, unde ajunge joi.
Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus