Timpul.md

Actualitate 24 Iunie 2017 | 13:32

Furtuna și ploaia torențială au doborât peste 130 de copaci în Chișinău și au rupt zeci de fire electrice

În Chişinău au fost doborâţi sau rupți de vânt peste 130 de copaci, iar la 46 de adrese au fost deteriorate reţelele de contact ale transportului electric. 

De asemenea, în urma furtunii, au fost înregistrate circa 10 rupturi de fire electrice a reţelei de iluminat public, informează primăria Capitalei.
Potrivit primăriei, după 2 ore de la furtună, s-a reuşit restabilirea reţelelor de troleibuz, iar până la această oră au fost îndeplinite peste 60 la sută din volumul de lucrări necesare. De dimineaţă se intervine cu 8 turnuri, 2 macarale, 30 de unităţi de transport şi în teren acţionează peste 200 de angajaţi ai ÎM „Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi". Serviciile municipale estimează ca până la sfârşitul zilei să finalizeze înlăturarea tuturor copacilor doborâţi de vânt.

Acum transportul public circulă în regim normal, conform graficului zilei de sâmbătă.

Furtuna de ieri a adus prejudicii şi fondului locativ. Cea mai dificilă situaţie s-a înregistrat pe str. Ialoveni, 96, unde a fost deteriorat acoperișul blocului locativ pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătraţi. De asemenea, parţial a fost afectat acoperişul caselor de pe str. Timiş, 5, precum şi str. Columna, 181. 

Sursa: radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus