Timpul.md

Economie 18 Iunie 2021 | 06:46

Gavriliță și-a adus aminte de antreprenori, care n-au uitat cum lidera PAS lupta pe a mări TVA-ul pentru HoReCa

 

Natalia Gavrilița, își face campanie promițând marea și sare antreprenorilor, inclusiv celor din HoReCa: „Cum se creează locurile de muncă într-o economie? În primul rând, locurile de muncă sunt create de către întreprinderile noi și întreprinderile mici, care își dezvoltă afacerile, cresc și angajează tot mai mulți oameni (...) Ne dorim ca fiecare antreprenor să aibă mai mulți bani pentru a-și crește afacerea și pentru a crea locuri de muncă”.

Fiind în mijlocul campaniei electorale, preocuparea Nataliei Gavriliță pentru locurile de muncă și IMM-uri este clară. Dar, aceiași Natalia Gavriliță, exact 2 ani în urmă, fiind ministru al Finanțelor, deși are doar studii în drept, cerea măriri de taxe pentru HoReCa, fapt care a stârnit un val uriaș de nemulțumire.

Dna Gavriliță, chiar dacă n-are studii în domeniul finanțelor, ar trebui să știe că orice creștere de taxe, „mută” banii din buzunarul întreprinzătorului mic, care ar fi putut crea cu acei bani alte locuri de muncă în sectorul real al economiei, în buzunarul statului, care este campion la risipirea lui.

În ciuda protestelor de atunci, Gavriliță a rămas de neclintit și nu a făcut niciun pas în spate. Acuzându-i pe ce din HoReCa că folosesc o contabilitate dublă, salarii în plic și că nu dau bonuri de casă. „Experta” în finanțe, cu studii în drept, n-a fost în stare să explice cum s-ar reduce aceste elemente nedorite prin... creșterea de taxe. 

Amintim că atunci HoReCa s-a manifestat activ împotriva Guvernului Sandu și a ministrei Gavriliță, iar în anumite zile ca formă de protest, HoReCa își sista activitatea pentru anumite perioade de timp. Ulterior, în doar câteva luni a venit pandemia COVID, iar sectorul HoReCa a fost și mai grav afectat, iar zeci de afaceri din domeniu și-au înschis porțile.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus