CSI / Rusia

Gazprom amână din cauza crizei politice din Turcia, darea în exploatare a conductei Turkish Stream

Lucrările de construcție la gazoductul Turkish Stream urmau să înceapă în luna iunie a acestui an, însă, până acum, guvernele rus și turc nu au semnat un acord oficial în acest sens.
‘Din cauza faptului că instalarea conductei nu a început la data planificată, nu mai vorbim de luna decembrie 2016’, a declarat Alexander Medvedev.

Anterior, secretarul de stat în Ministerul turc al Energiei Sefa Sadik Aytekin a declarat și el că Turcia și Rusia au înghețat discuțiile cu privire la gazoductul Turkish Stream. Oficialul turc a precizat că Rusia a făcut din discuțiile dintre Gazprom și compania turcă Botas, cu privire la reducerea prețului gazelor naturale, o precondiție pentru proiectul Turkish Stream.

Viitoarea conductă Turkish Stream ar urma să traverseze Marea Neagră până la granița dintre Turcia și Grecia, de unde ar putea ajunge la consumatorii din sudul Europei. Conform acordului preliminar convenit în luna decembrie 2014 între Gazprom și compania turcă Botas, capacitatea totală a întregului proiect Turkish Stream este estimată la 63 de miliarde de metri cubi pe an, dintre care 43 de miliarde de metri cubi ar fi pentru Turcia.

Grupul rus Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei, iar jumătate din aceste livrări trec prin Ucraina.

sursa. agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *