Ultima oră

Gazprom, dată în judecată de antreprenorul conductei nerealizate South Stream

Se presupune că această plângere ar putea fi inclusa într-un proces mai mare privind plata despăgubirilor si a penalitatilor pentru rezilierea contractului cu filiala „Gazprom”- „South Stream Transport”. Valoarea totală a daunelor nu a fost inca calculata.

Potrivit Saipem, compania „fiica” a concernului Gazprom a primit o notificare privind iminenta unui proces de arbitraj încă de pe 15 decembrie. Partea rusă a precizat că South Stream Transport a încercat să negocieze o rezolvare a diferendului, dar contractorul italian a decis să se adreseze instantei de judecată.

Saipem a fost selectata în martie 2014 drept antreprenor general pentru realizarea primei linii a părții subacvatice a conductei „South Stream” pe sub Marea Neagra, din Rusia spre Bulgaria. Valoarea contractului a fost estimată la acea data la două miliarde de euro.

Însa, în decembrie 2014, proiectul a fost închis în mod oficial de Rusia din cauza pretențiilor Uniunii Europene care a declarat ca proiectul South Stream nu se conformează regulilor celui de-al treilea pachet energetic.
 
paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *