Timpul.md

Actualitate 24 Noiembrie 2021 | 16:15

„Gazprom” nu va sista livrarea gazelor către Republica Moldova. Care este noul termen de achitare?

Republica Moldova s-a adresat către Gazprom cu o solicitare de a nu sista livrarea gazelor naturale, promițând că va achita plata pentru gazul consumat în perioada octombrie-noiembrie până la data de 26 noiembrie. Reprezentanții concernului rus au anunțat că au căzut de acord cu cererea respectivă, transmite TASS cu referire la deschide.md.

Potrivit reprezentanților Gazprom, Republica Moldova s-a angajat să achite integral plățile curente. În acest sens, concernul „mizează pe îndeplinirea integrală” a obligațiilor contractuale în viitor.

Amintim că, „Gazprom” a informat autoritățile de la Chișinău despre sistarea livrării gazelor naturale, în cazul în care, în decurs de 48 de ore, nu va primi plata datorată pentru data de 22 noiembrie pentru gazul furnizat.

Vicepremierul Andrei Spînu a declarat că pentru achitarea datoriilor către Gazprom vor fi folosiți banii alocați anterior de către Comisia pentru Situaţii Excepţionale întreprinderii „Energocom”, care au rămas necheltuiți. Este vorba de 1,4 miliarde de lei.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus