Timpul.md

Actualitate 5 Februarie 2021 | 08:41

George Simion: Alexei Navalnîi trebuie eliberat. Documentarul care l-a supărat pe Putin (cu titrări în română) / VIDEO

 

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor își declară solidaritatea cu protestatarii ruși care înfruntă în stradă regimul nedemocratic de la Kremlin. AUR cere sancțiuni suplimentare ale UE, inclusiv oprirea proiectului North Stream 2.

”Otrăvirea lui Alexei Navalnîi și mai apoi arestarea și condamnarea sa cu executare la 2 ani și 8 luni de închisoare arată încă o dată natura criminala și anti-creștină a regimului Putin, care calcă în picioare drepturile fundamentale ale omului și libertatea de exprimare, reprimând brutal orice opoziție. Peste 5.000 de oameni au fost arestați doar pentru că au manifestat împotriva corupției și a violării drepturilor omului, ceea ce este inacceptabil. Acești oameni trebuie eliberați de urgență”, a declarat co-președintele AUR, George Simion.

”Nu mai este timp pentru declarații formale de îngrijorare și de condamnare a încălcărilor grave ale drepturilor omului. UE și SUA trebuie să impună noi sancțiuni individuale cercului de apropiați ai lui Putin. Este momentul pentru decizii curajoase. Germania trebuie să renunțe la poziția acomodantă față de Rusia și să oprească construcția conductei North Stream 2”, a explicat liderul AUR.

El a arătat că acest proiect energetic nu face decât să crească dependența Europei de gazul rusesc, făcând-o vulnerabilă la influența Kremlinului. În plus, și mai grav, finalizarea și inaugurarea conductei în actualul context ar legitima regimul Putin și i-ar arăta că poate face orice pentru că europenii sunt total dependenți de el și nu vor reacționa.

”Cerem MAE să ia din nou atitudine, dat fiind că România s-a poziționat oficial împotriva Nord Stream 2 prin declarația comună a președinților Iohannis și Trump semnată în august 2019 la Casa Albă”, a concluzionat George Simion.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus