Timpul.md

Politică 13 Octombrie 2020 | 07:25

George Simion: „Statul român să dea drumul la cetățenii pentru moldoveni. Cineva are interesul să nu se facă acest lucru”

Unionistul George Simion, cel care electriza zeci de mii de români în Republica Moldova, cere imperios autorităților române să elimine blocajul în ceea ce privește acordarea cetățeniilor române.

"De câțiva ani acordarea cetățeniilor române se face cu multă întârziere. Nu este normal ca românii de dincolo de Prut să aștepte atât demult timp și să existe o așa mare birocrație. Ei s-au născut cu cetățenia, trebuie să le fie acordată înapoi fără toate această birocratizare excesivă.

Cineva are interesul ca românii să nu își recapate drepturile și este nevoie ca moldovenii să trimită în parlamentul de la București oameni care să îi reprezinte.

Tocmai de aceea există Alianța pentru Unirea Românilor, partidul patrioților români și care și-a propus să aibă grijă de toți românii, și de cei din Republica Moldova și de cei din Ucraina, Serbia, Ungaria cât și a Diasporei.

Partidul său, Alianța pentru Unirea Românilor, este singurul partid care a prezentat pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie o listă cu oameni numai din diaspora sau comunitățile istorice. Este vorba despre lista de propuneri pentru parlamentul României din circumscripția 43 "diaspora.


 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus