Guvern

Guvernul Filat cu ochii pe amnistia fiscala a lui Voronin

Premierul Vlad Filat a cerut Ministerului Finantelor sa prezinte o analiza ampla despre ceea ce a insemnat amnistia fiscala in Republica Moldova. Aceasta analiza urmeaza sa fie prezentata in sedinta guvernului din 24 martie.

Aceasta analiza ar urma sa adune informatii despre sumele restantelor si a taxelor amnistiate, despre agentii economici care au beneficiat de amnistie fiscala, cum s-a reflectat acest proiect asupra imbunatatirii climatului de afaceri si cel investitional din R. Moldova, cum a fost sporita responsabilitatea oamenilor de afaceri fata de obligatiile fiscale si disciplina financiara in ansamblu.

Potrivit informatiilor facute publice anterior, pe parcursul amnistiei fiscale au fost anulate datorii ale agentilor economici fata de bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale si fondul de asigurare obligatorie de asistenta medicala si in suma de peste 4 miliarde de lei.

Amnistia fiscala si legalizarea capitalului sunt doua dintre cele trei reforme de liberalizare a economiei lansate la initiativa fostului sef de stat, Vladimir Voronin. Ce de-a treia reforma este introducerea taxei 0 la impozitul pe venitul nedistribuit al companiilor.

Sursa: Info-Prim Neo

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *