Timpul.md

Externe 23 Noiembrie 2015 | 12:59

Hollande și Cameron s-au angajat să intensifice lupta împotriva ISIS

Președintele francez Francois Hollande și premierul britanic David Cameron au promis luni, după o întrevedere avută la Paris, să intensifice lupta țărilor lor împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), la zece zile de la atacurile teroriste din capitala Franței soldate cu 130 de morți, relatează agențiile internaționale de presă.

Hollande a declarat că obiectivul militar în Siria și Irak este "de a produce cît mai multe pagube posibile" grupării Statul Islamic, confirmînd că Franța își va intensifica raidurile împotriva jihadiștilor.

"Sîntem convinși că trebuie să continuăm să atacăm Daesh (acronim arab al SI) în Siria. Ne vom intensifica atacurile, vom alege ținte care vor produce cît mai multe pagube posibile acestei armate teroriste", a declarat Francois Hollande, evocînd de asemenea "obligațiile comune" cu Marea Britanie în materie de apărare.

La rîndul său, Cameron și-a exprimat sprijinul "ferm" pentru acțiunea Franței după atentatele de la Paris, declarîndu-se convins că aviația militară britanică trebuie să desfășoare la rîndul său atacuri împotriva Statului Islamic în Siria.

Premierul britanic a precizat de altfel că pune la dispoziția Franței o bază din Cipru a aviației britanice pentru atacurile asupra jihadiștilor în Siria.

El a adăugat că își va intensifica eforturile privind îmbunătățirea schimburilor de informații secrete cu Franța și cu alți parteneri europeni, adăugînd că urmează să prezinte în această săptămînă în parlamentul de la Londra o strategie comprehensivă de combatere a Daesh.

sursa: moldpres.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus