Timpul.md

Actualitate 10 Noiembrie 2016 | 17:55

Igor Dodon nu trebuie votat pentru că e susţinut de Plahotniuc, declaraţie

 

Viorel Donică, ex-director al ÎS „Univers-Agro”, coleg de facultate al candidatului la funcţia de preşedinte, Igor Dodon, îndeamnă cetăţenii să nu-l voteze pentru că ar fi omul lui Vlad Plahotniuc, despre care spune că este un criminal.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Viorel Donică a spus că a vorbit cu mai mulţi consăteni de-ai săi din raionul Hânceşti, care i-au spus că primarul, care este din PDM, îi îndeamnă să-l voteze pe Dodon. Iar acest lucru, potrivit lui Donică, e încă o dovadă, indirectă, că Dodon este susţinut de Plahotniuc.

Pe Vlad Plahotniuc Donică îl acuză de mai multe fărădelegi, inclusiv că ar încerca să-l omoare. Donică spune că este bolnav. Nu are o diagnoză confirmată, dar bănuieşte că a fost infestat la comanda lui Plahotniuc, în dizgraţia căruia ar fi căzut pentru că a pretins la venituri la care aspirau alţi membri ai PDM. Bărbatul povesteşte că în 2010 a împrumutat bani şi i-a investit în reparaţia unei tabere de odihnă. O parte din investiţie i-a recuperat în primul an, dar în următorul nu a mai câştigat tenderul prin care autorităţile procurau bilete de odihnă pentru elevi.

A încercat să conteste rezultatele licitaţiei, mai ales că, spune el, tabără selectată nu oferea condiţii tocmai bune, fapt demonstrat ulterior, când 30 de copii cazaţi acolo s-au intoxicat. Bărbatul spune că într-o conferinţă de presă a criticat mai mulţi funcţionari, în mod special pe ministrul muncii de atunci, membru PDM. Ex-directorul „Univers-Agro” consideră că persecutarea sa a început după ce ministrul democrat s-ar fi plâns „şefului”.
Viorel Donică face apel către cetăţeni, dar şi către ambasadele acreditate la Chişinău, să-l ajute să facă investigaţii peste hotare ca să se poată trata, împreună cu familia, care la fel ar fi infestată.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus